Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa w cieście francuskim
Kroki postępowania
Ciasto francuskie rozkładamy i rozcinamy wzdłuż na pół. Każdą połówkę smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy majerankiem. Białą kiełbasę kroimy w 3 cm plasterki, na każdej połówce ciasta układamy w odstępach 1 cm po kawałku kiełbasy.
![Krok 1 - Biała kiełbasa w cieście francuskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biala-kielbasa-w-ciescie-francuskim1-2.jpg)
Rolki z ciasta francuskiego przekładamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy jajkiem.
![Krok 2 - Biała kiełbasa w cieście francuskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biala-kielbasa-w-ciescie-francuskim2-2.jpg)
Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i pieczemy ok. 30-35 minut.
Podajemy z ulubionymi dipami.
![Krok 3 - Biała kiełbasa w cieście francuskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biala-kielbasa-w-ciescie-francuskim3-2.jpg)